Начин на приготвяне
Оставяме маслото да се размекне на стайна температура, след това прибавяме захарта, щипка сол и разбиваме добре с миксер.
Към маслената смес прибавяме едно по едно яйцата и разбиваме на средна степен, за да се получи хомогенна смес.
Накрая, малко по малко, добавяме брашното и замесваме тесто, което трябва да получи текстура като пластелин.
За пълнежа разтопяваме маслото в подходящ съд на средна температура и при непрекъснато бъркане прибавяме захарта, канелата и рома.
След това прибавяме брашното и продължаваме да бъркаме за 1-2 минути.
Много внимателно прибавяме водата и продължаваме да бъркаме, за да се получи гладка подобна на каша смес.
Накрая прибавяме нарязаните на кубчета ябълки и разбъркваме добре.
Готовото тесто разточваме на тънка кора и от нея изрязваме кръгове с помощта на ринг или водна чаша.
Изрязаните кръгове оформяме като кошнички и във всяка от тях слагаме по 1 с.л. от ябълковия пълнеж.
Печем плодовите тарталети в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15-20 минути.
След като ги извадим от фурната, ги оставяме леко да се охладят.
По желание декорираме моите ябълкови тарталети с малко сладко от малини или с пудра захар.