Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки джолан в гювеч на фурна

Телешки джолан в гювеч на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Телешки джолан в гювеч на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Когато повдигнем капак на гювеча, се радваме най-много, когато под него видим джолан с картофи"

Необходими продукти

  • телешки джолан - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • мащерка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, си приготвяме телешкия джолан като го подправяме със сол, червен пипер, чубрица и черен пипер.

Обелваме картофите и нарязваме наполовина, ако са големи на четвъртинки. Лукът, чесъна и праза почистваме и нарязваме на парчета.

В глинен съд ги изсипваме, като овкусяваме с подправките. По средата поставяме джолана.

Отгоре заливаме с виното.

Гювеча поставяме в студена фурна като включваме на 250 градуса за около 40 минути.

След като изтече това време, намаляваме фурната на 220 градуса и печем телешкото с картофи в продължение на 2 часа.

След като е готово ястието, оставяме в гювеча, за да си почине и да поизстине и тогава сервираме телешкия джолан в гювеч на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: