Начин на приготвяне
Първо, си приготвяме телешкия джолан като го подправяме със сол, червен пипер, чубрица и черен пипер.
Обелваме картофите и нарязваме наполовина, ако са големи на четвъртинки. Лукът, чесъна и праза почистваме и нарязваме на парчета.
В глинен съд ги изсипваме, като овкусяваме с подправките. По средата поставяме джолана.
Отгоре заливаме с виното.
Гювеча поставяме в студена фурна като включваме на 250 градуса за около 40 минути.
След като изтече това време, намаляваме фурната на 220 градуса и печем телешкото с картофи в продължение на 2 часа.
След като е готово ястието, оставяме в гювеча, за да си почине и да поизстине и тогава сервираме телешкия джолан в гювеч на фурна.