Турска мусака с патладжан

НалиНали
Ентусиаст
58
265
120
7
26/11/2020
"Този път направете мусаката по-различна - например с патладжани"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с рязането на патладжана на големи тънки филийки, поръсваме с малко сол и оставяме да излезе горчивата вода.

В загрят грил тиган изпичаме патладжаните и заделяме на страни.

Режем всички зеленчуци на малки кубчета.

Взимаме една голяма тенджера и слагаме на дъното олио и започваме да запържваме лука с чушката за малко, след което прибавяме телешката кайма.

Запържваме до готовност и слагаме доматената салца, запържваме още малко и прибавяме картофите и домата.

Прибавяме още подправките и солта и оставяме за малко да се сготвят в тенджерата с водата.

Взимаме една голяма тава за печене и отдолу редим грилованите патладжани. Прибавяме част от сместа с картофите и каймата, пак редим патладжани и така, докато свърши всичко.

Турската мусака се пече на 180 градуса за около 1 час. Отгоре заливаме с приготвената заливка от млякото, разбъркано с яйца и брашно.

Печем турската мусака с патладжани още 15 минути и след което поръсваме с кашкавал.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар