Начин на приготвяне
Започваме с рязането на патладжана на големи тънки филийки, поръсваме с малко сол и оставяме да излезе горчивата вода.
В загрят грил тиган изпичаме патладжаните и заделяме на страни.
Режем всички зеленчуци на малки кубчета.
Взимаме една голяма тенджера и слагаме на дъното олио и започваме да запържваме лука с чушката за малко, след което прибавяме телешката кайма.
Запържваме до готовност и слагаме доматената салца, запържваме още малко и прибавяме картофите и домата.
Прибавяме още подправките и солта и оставяме за малко да се сготвят в тенджерата с водата.
Взимаме една голяма тава за печене и отдолу редим грилованите патладжани. Прибавяме част от сместа с картофите и каймата, пак редим патладжани и така, докато свърши всичко.
Турската мусака се пече на 180 градуса за около 1 час. Отгоре заливаме с приготвената заливка от млякото, разбъркано с яйца и брашно.
Печем турската мусака с патладжани още 15 минути и след което поръсваме с кашкавал.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни предложения за мусака, а именно тази вкусна гръцка мусака или класическата мусака с картофи.