Свинско с нахут

Арина
Арина
Новак
17/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 925
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г от бут
  • нахут - 2 ч.ч. (400 г)
  • мазнина - 100 г
  • лук - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
  • брашно - 50 г (3 с.л.)
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за 12 часа във вода. Измийте го в няколко води, трийте го между дланите си, за да паднат люспите. Залейте го със студена вода и го варете заедно с половината лук, нарязан на ситно и 1-2 с.л. мазнина.

Щом нахутът поомекне, добавете късчетата свинско месо. В останалата мазнина направете запръжка от останалия накълцан лук, разбъркайте с брашното, червения пипер.

Разредете застройката с малко от бульона и прибавете към основното ястие, след като свинското и нахутът са напълно омекнали.

Посолете ястието и доварете за 30 минути. Поднася се с малко накълцан магданоз.

Тази рецепта за свинско с нахут е от Пещера, където наричат гозбата Сланутък.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар