ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована сьомга по норвежки

Маринована сьомга по норвежки

Маринована сьомга по норвежки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. филета
  • сол
  • черен пипер
  • копър - връзка
  • соев сос - 3 - 4 с.л
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • за соса
  • сметана - 200 мл
  • ром - 1 капачка
  • черен пипер - 20 бр. зърна млян
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата. Сложете в купа соевия сос, зехтина, солта, черния пипер, сока от лимона и копъра, нарязан на дребно.

Разбъркайте и добавете сьомгата. Затворете капака и я оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете маринованата риба и я изпечете в загрят тиган с малко зехтин от двете страни до златисто.

Разтопете кравето масло в тиган и сложете зърната черен пипер. Запържете за няколко минути. Налейте рома и изчакайте 1-2 минути, за да се изпари алкохолът.

Добавете сметаната и варете до желаната гъстота. Преди да изключите, сложете солта и смления черен пипер.

Сервирайте маринованата сьомга по норвежки в чиния и полейте с приготвения сос като задължително всичко трябва да е топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: