Маринована сьомга по норвежки

21/11/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 бр. филета
  • сол
  • черен пипер
  • копър - връзка
  • соев сос - 3 - 4 с.л
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • за соса
  • сметана - 200 мл
  • ром - 1 капачка
  • черен пипер - 20 бр. зърна млян
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата. Сложете в купа соевия сос, зехтина, солта, черния пипер, сока от лимона и копъра, нарязан на дребно.

Разбъркайте и добавете сьомгата. Затворете капака и я оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете маринованата риба и я изпечете в загрят тиган с малко зехтин от двете страни до златисто.

Разтопете кравето масло в тиган и сложете зърната черен пипер. Запържете за няколко минути. Налейте рома и изчакайте 1-2 минути, за да се изпари алкохолът.

Добавете сметаната и варете до желаната гъстота. Преди да изключите, сложете солта и смления черен пипер.

Сервирайте маринованата сьомга по норвежки в чиния и полейте с приготвения сос като задължително всичко трябва да е топло.

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар