Риба със сос Песто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
18/10/2011
"Обичаме риба и направо обожаваме сос песто - затова смело можем да кажем, че това е любимата ни комбинация "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 002
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибните филета на продълговати парчета, овкусете ги със сол и черен пипер, след което ги изпържете в зехтин с лимон, докато се образува златиста коричка.

Намажете от едната страна с орехова паста, приготвена от белтъка и смлените 100 гр. орехи и печете в микровълнова фурна.

Сос „Песто”: Пасирайте 50 гр. смлени орехови ядки, една връзка босилек, 60 мл. Зехтин и скилидка чесън.

Оформете в средата на чинията с помощта на ринг картофеното пюре. Върху него поставете 2 - 3 рибни филенца.

Гарнирайте със сос „Песто” и украсете с чипс и домати чери.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар