Содени пърленки с три вида сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
101
476
2k
29
14/11/2020
"И основно не ви трябва, за да си хапнете вкусните пърленки - имат 3 вида сирена, които са им напълно достатъчни"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче.

Смесете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете за минута, две. След това ги добавете към брашното, заедно с разбито яйце, солта, захарта и олиото.

Замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да почине 30 минути.

Разтопете маслото и го оставете да се охлади.

Настържете кашкавала, топеното сирене нарежете на дребни парченца а краве сирене натрошете.

След това разделете тестото на четири части

Върху набрашнена повърхност разточете всяка пърленка във форма на кръг или елипса с дебелина около 0. 5 см.

Намажете ги с масло и поръсете със сирената.

Сложете пърленките да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен златист загар.

След изпичане, още топли, поръсете с чубрица или шарена сол.

Содените пърленки с три вида сирена са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анабел
Анабел
03.12.2020 08:19
Пърленките се полуиха уникално вкусни!
0
0
Росица Петрова
Благодаря за доверието! Радвам се, че сте пробвали моя рецепта. Поздрави!
0
0