Яхния от кюфтета с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
17/01/2020
"Ужасно много обичаме яхнии, а тези с кюфтета са ни особено любими "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 298
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, настъргания лук, измития ориз, белтъците от яйцата. Направете топки от сместа и ги оваляйте в брашно.

Запържете няколко глави лук в олио в тенджера. Щом омекне, поръсете с малко брашно, запържете и разбъркайте с червения пипер.

Долейте вода на око и след като кипне, пуснете кюфтетата. Варете яхнията на бавен огън.

Добавете разреденото доматено пюре с 2-3 нарязани ситно домата. Доварете и овкусете със сол и черен пипер. По желание може да застроите яхнията от кюфтета с ориз с кисело мляко и жълтъците.

Тенджера с кошница 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера с кошница 24 см
33.90 лв.
Виж ››

Тенджерата с кошница е многофункционален съд за готвене дори и на пара. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да готвите бързо, вкусно и чисто. Удобни размери, термоизолиращи дръжки и капак.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар