ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Бърза бъркана питка със сирене

Бърза бъркана питка със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k265
Бърза бъркана питка със сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
08/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Който бърза сутрин, забърква тази лесна питка със сирене, която се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете киселото мляко и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за минута-две, докато шупне.

След това прибавете всички останали продукти без маслото и разбъркайте добре с дървена лъжица. Последно добавете брашното, което предварително трябва да е пресято. Добавяйте постепенно и на порции. Ще се получи гъста и лепкава смес.

Сиренето може да замените с кашкавал, кренвирш или шунка, според предпочитанията ви.

Застелете тава с диаметър 24-26 см с хартия за печене и прехвърлете сместа за бърканата питка. Навлажнете ръцете си с вода и оформете питката.

Нарежете маслото на малки парченца и ги поставете отгоре, като леко ги притиснете в тестото.

По желание поръсете с шарена сол.

Оставете питката да престои 10-15 минути, а през това време загрейте фурната.

Печете бърканата питка на 170 градуса с вентилатор за 35-40 минути - до приятен златист загар.

След изпичане оставете да се охлади върху решетка и поднесете бърза бъркана питка със сирене на семейството си тази вкусна и бърза закуска.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: