Ezine.bg»Рецепти»Пица»Бъркана пица

Бъркана пица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Бъркана пица
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Забъркваме вкусна пица за всички вкъщи и гледаме как парчетата изчезват едно по едно"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • бекон - 6 с.л. на кубчета
  • гъби - 4 бр.
  • кашкавал - 80 г настърган
  • моцарела - 100 г
  • италиански микс от подправки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се се смесват маята, топлата вода и захарта. След като шупне (но може и да не се изчаква) се прибавят солт и брашното.

Разбърква се и се получава много гъста лепкава каша, която се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.

С помощта нанамазнена лъжица тестото се разстила по цялото дъно. Заглажда се и се намазва с доматеното пюре.

Отгоре се нареждат почистените и нарязани на филийки гъби, разпредрлят се кубчетата бекон. Пицата се поръсва с настърган кашкавал и нарязана моцарела.

Поръсва се с готов микс от италиански подправки и се полива с малко зехтин. Пече се във фурна на 180 градуса за около 35 минути или докато краищата на блата порозовеят.

Интересното на пицата е, че втасването става със загряването на фурната. Вече готова, който желае може да поръси с листенца пресен босилек.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: