Начин на приготвяне
В купа се се смесват маята, топлата вода и захарта. След като шупне (но може и да не се изчаква) се прибавят солт и брашното.
Разбърква се и се получава много гъста лепкава каша, която се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.
С помощта нанамазнена лъжица тестото се разстила по цялото дъно. Заглажда се и се намазва с доматеното пюре.
Отгоре се нареждат почистените и нарязани на филийки гъби, разпредрлят се кубчетата бекон. Пицата се поръсва с настърган кашкавал и нарязана моцарела.
Поръсва се с готов микс от италиански подправки и се полива с малко зехтин. Пече се във фурна на 180 градуса за около 35 минути или докато краищата на блата порозовеят.
Интересното на пицата е, че втасването става със загряването на фурната. Вече готова, който желае може да поръси с листенца пресен босилек.