Ябълков сладкиш по шведски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
61
217
1k
7
02/11/2020
"Класическа шведска рецепта за ябълков сладкиш, която с удоволствие ще приложим стъпка по стъпка, виждайки снимка на крайния резултат"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 412
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ябълки - 5 белени и нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.ч. + 2 с.л. (за ябълките )
  • краве масло - 3/4 ч.ч. разтопено
  • яйце - 1 голямо или две малки
  • брашно - 1 ч.ч. /120 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шведският ябълков сладкиш всъщност се нарича шведски пай с ябълки и това е пай без кора.

Намазвате формата си за пай и добавяте директно ябълките. Какво го прави пай? Ами вие правите тесто от масло, яйце, брашно и захар и добавяте директно върху ябълките. Това тесто прониква през ябълки, докато се пече, и прави кора отгоре.

Тази рецепта е толкова проста. Лесно е за начинаещи пекари или просто за бърз десерт през седмицата.

Първо, ще обелим и нарежем ябълките. Поставяме ги в намазнена форма за пай. Разбъркайте ябълките с канела и захар.

В отделна купа смесете леко охладено разтопено масло и разбито яйце.

Добавете брашно и захар и разбъркайте до гъста консистенция. На снимките съм показала.

С лъжица поставете тази смес върху ябълките си и печете при 200 градуса за 30-35 минути.

Любимият ми начин да сервирам този ябълков сладкиш е, когато е все още леко топъл го покривам с ванилов сладолед и бита сметана.

Насладете се на автентичния шедски ябълков пай!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар