Начин на приготвяне
Шведският ябълков сладкиш всъщност се нарича шведски пай с ябълки и това е пай без кора.
Намазвате формата си за пай и добавяте директно ябълките. Какво го прави пай? Ами вие правите тесто от масло, яйце, брашно и захар и добавяте директно върху ябълките. Това тесто прониква през ябълки, докато се пече, и прави кора отгоре.
Тази рецепта е толкова проста. Лесно е за начинаещи пекари или просто за бърз десерт през седмицата.
Първо, ще обелим и нарежем ябълките. Поставяме ги в намазнена форма за пай. Разбъркайте ябълките с канела и захар.
В отделна купа смесете леко охладено разтопено масло и разбито яйце.
Добавете брашно и захар и разбъркайте до гъста консистенция. На снимките съм показала.
С лъжица поставете тази смес върху ябълките си и печете при 200 градуса за 30-35 минути.
Любимият ми начин да сервирам този ябълков сладкиш е, когато е все още леко топъл го покривам с ванилов сладолед и бита сметана.
Насладете се на автентичния шедски ябълков пай!