Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от лаврак на скара в зехтинов сос

Филе от лаврак на скара в зехтинов сос

Филе от лаврак на скара в зехтинов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Полезен начин за приготвяне на лаврак на скара, от който смятаме да се възползваме още днес"

Необходими продукти

  • лаврак - 4 бр. филета
  • сол - хималайска
  • зехтин - 7 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата лаврак и подсушете с кухненска хартия. Поръсете с хималайската сол и оставете за половин час.

В купа смесете зехтина, чесъна и магданоза, нарязани на дребно. Разбъркайте добре. Ако имате време, пригответе соса няколко часа преди това и оставете в хладилника.

С помощта на силиконова четка намажете рибата само със зехтина.

Внимателно, като се стараете да не слагате от чесъна и магданоза, защото при печене ще прегори и няма да има същия резултат.

Сложете рибата с кожата нагоре и печете до готовност. Обърнете рибата и намажете вече със зехтиновия сос.

Извадете филето от лаврак на скара в зехтинов сос в подходяща чиния и сервирайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: