Начин на приготвяне
Пасираме доматите. Към тях добавяме солта, нарязаната целина, захарта и олиото.
Настъргваме вътре и лука. Изваждаме краставичките и ги нарязваме на тънки шайби. Добавяме ги към доматите.
Изсипваме вътре и сока, подправките и лука от буркана с кисели краставички.
Разбъркваме и изсипваме в дълбока и по-голяма тефлонова тава. Подреждаме рибните филета от скумрия вътре и покриваме с алуминиево фолио.
Печем на 200 градуса 40 минути. След това махаме фолиото и допичаме за още 10 минути така приготвената плакия.
Поднасяме скумрията плакия с кисели краставички, докато е още топло.
Вижте също как да си направите скумрия с домати и ориз или пък вкусен рибник със скумрия.