Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с ориз в гювеч

Свински ребра с ориз в гювеч

Свински ребра с ориз в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 г, нарязани на малки парчета
  • свински гърди - 250 г
  • испанска кървавица - 2 бр.
  • нахут - 50 г сварен
  • картофи - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 глава стар
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • зехтин
  • шафран
  • ориз - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го изпържете до златисто в тиган със зехтин (без кървавицата).

Извадете и заделете. Обелете картофа и го нарежете на колелца.

Изпържете го в същата мазнина. Извадете и заделете.

Добавете ориза и запържете за кратко. Върнете месото.

Сложете подправките, нахута и изчакайте да заври.

Прехвърлете в гювеч. Подредете картофите отгоре и резенчетата домат.

Поставете двете парчета кървавица и чесъна в средата.

Поставете ребрата в гювеч в студена фурна на 250 градуса за 15 минути.

Намалете след това на 200 и печете свинските ребра с ориз в гювеч до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: