Традиционна леща в тава

НикиНики
Новак
80
247
665
4
23/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Поставяме я в тава заедно с нарязаните на ситно морков, чушка, 1/4 от лука, обелените скилидки чесън, доматеното пюре.

Овкусяваме със сол и добавяме малко мазнина.

Слагаме тавата във фурната и готвим до омекване на продуктите.

Правим си запръжка, като в тиган си нагряваме мазнина, добавяме останалия нарязан на ситно лук, запържваме го до омекване.

Добавяме червен пипер и брашно.

Разбъркваме и добавяме запръжката към лещата.

Прибавяме джоджена, разбъркваме, връщаме тавата във фурната и готвим печената леща още 5-6минути.

Поднесете вкуснататрадиционна леща в тава с хляб.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар