Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Традиционна спаначена лазаня

Традиционна спаначена лазаня

Традиционна спаначена лазаня
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
22/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"След тази рецепта сега ни остава само да се насладим на неустоимия вкус на традиционната спаначена лазаня"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг замразен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • краве сирене - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • за бешамела
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - 700 - 800 мл
  • индийско орехче
  • още
  • кори за лазаня - 1 пак.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна лазаня без месо за любителите на италианските специалитети.

Измийте и изчистете спанака от дръжките. Нарежете го на дребно. В тиган сложете 3 с.л. олио и запържете лука и чесъна, нарязани на дребно. Добавете спанака и изчакайте да намали обема си и омекне леко. Махнете от котлона и счупете яйцето. Натрошете сиренето и разбъркайте.

В касерола разтопете кравето масло. Сложете брашното и запържете до златисто. Разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане с тел. Настържете индийското орехче и добавете солта. Махнете от котлона.

В тавичка за печене сложете черпак от Бешамела. Наредете корите. Сложете равномерно от плънката и малко Бешамел. Отново кори, плънка... и така до изчерпване на количествата. Излейте отгоре всичкия останал Бешамел. Поръсете с настъргания кашкавал и печете спаначената лазаня в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Остава ни само да се насладим на неустоимия вкус на Традиционна спаначена лазаня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: