Начин на приготвяне
Вкусна лазаня без месо за любителите на италианските специалитети.
Измийте и изчистете спанака от дръжките. Нарежете го на дребно. В тиган сложете 3 с.л. олио и запържете лука и чесъна, нарязани на дребно. Добавете спанака и изчакайте да намали обема си и омекне леко. Махнете от котлона и счупете яйцето. Натрошете сиренето и разбъркайте.
В касерола разтопете кравето масло. Сложете брашното и запържете до златисто. Разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане с тел. Настържете индийското орехче и добавете солта. Махнете от котлона.
В тавичка за печене сложете черпак от Бешамела. Наредете корите. Сложете равномерно от плънката и малко Бешамел. Отново кори, плънка... и така до изчерпване на количествата. Излейте отгоре всичкия останал Бешамел. Поръсете с настъргания кашкавал и печете спаначената лазаня в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Остава ни само да се насладим на неустоимия вкус на Традиционна спаначена лазаня.