Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Гъбена лазаня с кашкавал

Гъбена лазаня с кашкавал

Гъбена лазаня с кашкавал
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Супер вкусна гъбена лазаня - ето как се прави"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за лазаня
  • гъби - 400 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 350 г настърган
  • мащерка - 1/4 ч.л. сушена
  • босилек - 1/4 ч.л. сушен
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • индийско орехче - 1 щипка, мляно
  • За сос Бешамел
  • сметана - 300 мл течна
  • сол - 1 щипка
  • топено сирене - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме соса, като загреем зехтина в касерола и в него запържим за 2 секунди брашното. Сипваме част от водата и разбъркваме, така че да не се получат бучки. Добавяме и останалата вода, а след това и солта, сметаната и топеното сирене. Бъркаме до получаване на сос и отместваме.

Настъргваме гъбите и ги задушаваме за 10 минути на котлона в зехтина. Добавяме солта, черния пипер, мащерката, босилека и индийското орехче и отместваме. Счукваме чесъна при гъбите и разбъркваме.

Сваряваме корите за лазаня предварително.

Намазваме правоъгълна тавичка с малко зехтин и сипваме на дъното 1-2 лъжици бешамелов сос. Отгоре подреждаме един ред кори, върху тях разпределяме част от гъбите, поливаме пак със сос и поръсваме равномерно с кашкавал. Редим по този начин домашната лазаня, като завършваме с кори и най-отгоре само кашкавал.

Печем гъбената лазаня за 15 минути до златисто.

Сервираме гъбената лазаня с кашкавал топла или леко охладена с цедено мляко.

Вкусна лазаня без месо!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: