Ezine.bg»Рецепти»Баница»Постна баница с праз и гъби

Постна баница с праз и гъби

Постна баница с праз и гъби
Снимка: Виктория Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Закуската трябва е вкусна, засищаща и даваща енергия за целия ден - каква по-добра идея от постната баница с праз и гъби"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г
  • картофи - 3 бр.
  • олио
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка големи
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • печурки - 150 г мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера с вода и се сваряват. Отцеждат се. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.

В голям тиган се слага олио. Добавят се лукът и празът. Добавят се захарта и солта. Задушават се. Сварените картофи се настъргват. Подготвя се намазнена тава. За всяка от корите се ползват по 2 листа.

Поръсват се с картоф. В единия край по цялата дължина се разпределя от праза. Добавят се мариновани печурки по същата дължина. Поръсва се с малко сол, защото само празът е овкусен.

Поръсва се и с малко олио. Навива се на пуричка. Нареждат се в тавата, като се оформя охлюв и се започва от средата на тавата.

Повтаря се с всички кори, като плънката на постната баница трябва да се разпредели за всички. Оформената баница се полива с маринатата от гъбите и малко олио.

Постната баница с праз и гъби се пече до готовност. Когато е готова, се поръсва с малко вода и се завива с кърпа. Оставя се да се задуши за няколко минутки.

Невероятната баница с праз е готова е за нападане!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: