Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа по врачански

Агнешка супа по врачански

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Агнешка супа по врачански4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Насладете се на агнешката супа по врачански"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лук - 1 голяма глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 червена /по желание/
  • ориз - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото месо. Нарежете го на парчета. Нищо не пречи освен чисто месо, да добавите и малко от дроба.

Поставяте агнешките продукти в тенджера с леко подсолена вода и варете до сваряването на месото. Щом е готово, прецедете бульона, а месото разкъсайте на ситно.

Ситно нарязания лук, чушката (по желание) и настърган морков задушете в сгорещено олио. За да не загори, не забравяйте да добавите и малко вода.

Щом зеленчуците омекнат, добавете предварително подготвеното месо и долейте една чаша от агнешкия бульон.

Добавете ориза и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и долейте още от бульона. Преценете колко по това дали обичате по редки или по гъсти супи.

Щом ориза се свари, е време да застроите агнешка супа по врачански.

Разбъркайте в отделна тенджера киселото мляко с един жълтък и няколко черпака от вкусната агнешка супа.

Поставете на котлона да кипне и щом това стане, изсипете сместа в тенджерата с агнешкото месо. На финала добавете нарязания на много ситно магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: