Начин на приготвяне
Оризът се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката. Оставя се да се охлади. След това се овкусява със сол и сусамово олио.
Мангото, краставицата и беконът се режат на дълги лентички. Яйцата се разбиват, посоляват и се изсипват в сгорещено олио, докато се изпече омлета.
След като омлетът е готов, се реже и той на лентички. Кора нори се слага върху бамбукова рогозка.
Върху кората нори се слага част от ориза и се разстила с ръце, които потапяме в студена вода, за да може да разстелим добре.
Върху ориза слагаме лентички от краставицата, омлета, мангото и бекона. Накрая завиваме на руло ката притискаме леко бамбуковата рогазка.
Повтаряме всичко и с другите кори нори, докато изчерпаме продуктите. Режем готовото суши с остър нож на дебели колелца, колкото 1 пръст.
Отгоре поръсваме със сусам и сервираме кимбапа с манго и пушен бекон със соев сос в допълнение.
Да ви е сладко с този невероятен кимбап!