Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Кимбап с манго и пушен бекон

Кимбап с манго и пушен бекон

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Кимбап с манго и пушен бекон
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз за суши - 200 г
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • сол
  • манго - 1/2 бр.
  • бекон - 100 г пушен
  • краставици - 1 бр.
  • нори - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката. Оставя се да се охлади. След това се овкусява със сол и сусамово олио.

Мангото, краставицата и беконът се режат на дълги лентички. Яйцата се разбиват, посоляват и се изсипват в сгорещено олио, докато се изпече омлета.

След като омлетът е готов, се реже и той на лентички. Кора нори се слага върху бамбукова рогозка.

Върху кората нори се слага част от ориза и се разстила с ръце, които потапяме в студена вода, за да може да разстелим добре.

Върху ориза слагаме лентички от краставицата, омлета, мангото и бекона. Накрая завиваме на руло ката притискаме леко бамбуковата рогазка.

Повтаряме всичко и с другите кори нори, докато изчерпаме продуктите. Режем готовото суши с остър нож на дебели колелца, колкото 1 пръст.

Отгоре поръсваме със сусам и сервираме кимбапа с манго и пушен бекон със соев сос в допълнение.

Да ви е сладко с този невероятен кимбап!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: