Вкусна каша от киселец с кисело мляко

Аника ВойтАника Войт
Чирак
151
488
1k
16
28/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно моркова, картофа и лука.

Загрейте олиото на средна степен на котлона и в него задушете зеленчуците.

Докато се задушават подгответе останалите продукти.

Киселеца измийте добре. Хубаво е да се остави в съд с вода, за да падне всичкия прах от него. Ако използвате замразен, го извадете 5 мин. преди да започнете да готвите кашата. Пресен или замразен, киселецът се нарязва на средно големи парчета.

Обелете чесъна и го пресовайте. Целината и пащърнака обелете и нарежете също на ситно.

Щом зеленчуците в тенджера омекнат, добавете и останалите подготвени продукти. Разбъркайте за минута и налейте около 1 - 1.5 л вряла вода. Ако предпочитате по кръста каша, налейте само литър.

Оставяме кашата да ври около половин час. След това подправяме със сол и черен пипер на вкус. Готовата вкусна каша от киселец може да пасирате.

Поднесете топла с няколко лъжици гъсто кисело мляко. По желание разбъркайте.

Вкусната каша от киселец с кисело мляко е готова.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар