Начин на приготвяне
Кипваме водата за сиропа, добавяме захарта и варим 10 минути. Отместваме и оставяме настрани да се охлажда.
Разбиваме белтъците с миксера на сняг.
В друга купа смесваме орехите, галетата, захарта, ванилията, содата и карамфила. Разбъркваме и последователно добавяме маслото, портокаловата кора, портокаловия сок и накрая, разбитите белтъци. Разбъркваме с плавни движения и изсипваме сместа в тефлонова тавичка.
Печем портокаловия сладкиш на 200 градуса 20 минути.
Заливаме горещия сладкиш с охладения сироп. Покриваме с фолио и оставяме за 24 часа на хладно място сиропирания сладкиш.
Сервираме нашия сиропиран портокалов сладиш, поръсен с малко пудра захар и декориран с шоколадов топинг.