Печен свински език

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
486
1k
16
21/09/2020
"Който обича свински език, със сигурност ще оцени приготвянето му по този начин"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много лесна и вкусна, но се нуждае от предварителна обработка.

В тенджера сложете леко подсолена вода да заври. Щом водата образува балончета, сложете в нея езика да се свари. Нужни са около 2.5-3 часа. По време на варенето се образува пяна, която оберете с решетъчна лъжица.

Когато езикът е сварен, ще познаете, като го надупчете с вилица - трябва да е станал мек.

Веднага щом е готов, го извадете и поставете в студена вода с лед.

Обелете го и нарежете на филийки.

Така обработен, свинският език може да се прибере в хладилник или фризер.

За печен свински език поставяме парченцата в тавичка. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Наливаме малко (съвсем леко да го покрие) от прецедения бульон и слагаме във фурната.

Печен на 180 ( макс) градуса за около час.

Щом извадим езика, го слагаме в чиния и още врял, поставяме отгоре му бучки масло да се разтопят.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар