Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Гъби шийтаке на скара

Гъби шийтаке на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Гъби шийтаке на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Супер предястие за супер гости - гъби шийтаке на скара"

Необходими продукти

  • гъби шийтаке - 250 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1/2 бр.
  • орехи - около 25 г
  • магданоз - 1 стрък
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Отрежете пънчетата на гъбите и почистете шапчиците с влажна кърпа. Изберете по-голям размер гъби Шийтаке, за да са удобни за поставяне върху скарата.

2. В купа сипете зехтина и малко сол и сложете гъбите. Разбъркайте, така че да се намазнят добре и ги подредете върху готовата скара на ниска или средна решетка.

3. Печете гъбите на скарата около 2 минути от едната страна и 1 минута от другата.

4. През това време, към останалия на дъното на купата зехтин, прибавете изстискан лимонов сок. Ако зехтинът е твърде малко, налейте още. Посолете и добавете счуканите орехи и чесън и ситно накълцан магданоз.

С това сосче акомпанирайте готовите гъби шийтаке на скара.

Ммм вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: