Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Кашкавалени топчета с корнфлейкс

Кашкавалени топчета с корнфлейкс

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Кашкавалени топчета с корнфлейкс
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кашкавал - 440 г по твърд
  • белтъци - 4 бр.
  • корнфлейкс - 8 шепички
  • люта чушка - 1 - 2 бр. сушена
  • чубрица - 3 щипки, ронена
  • шарена сол - 2 щипки
  • магданоз - 2 щипки, сушен или 1 с.л. накълцан пресен
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Извадете кашкавала студен от хладилника, нарежете го на парчета и сложете в блендер заедно с лютите чушлета почистени от семките, два от яйчените белтъци и подправките.

Смелете на ситни трохи.

2. Полученото един вид кашкавалено тесто може да приготвите и от микс различни кашкавали- овчи, краве български, плюс гауда или ементал например.

Освен посочените от мен подправки можете да добавите и други по ваш вкус.

3. Оформете топчета, подредете ги в плато, което завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути до час.

4. Загрейте олио на умерен огън.

Кашкавалените топчета потапяйте в разбит белтък и овалвайте в натрошен или смлян корнфлейкс.

Пускайте в загрятото олио и пържете до златисто. Топчетата веднага добиват загар, затова внимавайте да не ги прегорите.

5. Изваждайте върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Поднесете панираните кашкавалчета с любимо питие!

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: