Начин на приготвяне
1. Отрежете пънчетата на гъбите и почистете шапчиците с влажна кърпа. Изберете по-голям размер гъби Шийтаке, за да са удобни за поставяне върху скарата.
2. В купа сипете зехтина и малко сол и сложете гъбите. Разбъркайте, така че да се намазнят добре и ги подредете върху готовата скара на ниска или средна решетка.
3. Печете гъбите на скарата около 2 минути от едната страна и 1 минута от другата.
4. През това време, към останалия на дъното на купата зехтин, прибавете изстискан лимонов сок. Ако зехтинът е твърде малко, налейте още. Посолете и добавете счуканите орехи и чесън и ситно накълцан магданоз.
С това сосче акомпанирайте готовите гъби шийтаке на скара.
Ммм вкусотия!