Супа от воденички

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Супа от воденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • воденички - 350 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 2 шепи
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1/2 к.ч.
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво воденичките, залейте ги с 1 л студена вода и ги кипнете. Варете в продължение на 20 минути, отцедете ги и ги нарежете на ситно.

В отделен съд загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук. Когато придобие приятен златист цвят добавете ситно нарязания морков, запържете още 2-3 минути. Залейте продуктите с 1 л гореща вода, добавете нарязаните воденички и картофите, нарязани на кубчета.

Варете супата на умерен огън до сваряване на картофите. Добавете сол и черен пипер на вкус, настърганите домати, сложете фидето и варете още 8-10 минути. С

валете от огъня и застройте с киселото мляко, което сте разбили с яйцето и 1 с.л. оцет. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете супата гореща.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: