Кралско пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
22/12/2010
"Само името на рецептата е достатъчно да подскаже за каква вкусотия става дума "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 135
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - гърди 4 бр.
  • масло - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1/2 от лимона настъргана
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • магданоз - 1 с. л. , фино накълцан
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 6 с. л.
  • галета - 1 пакетче
  • олио
  • лимони
  • соев сос - 1 ч. л.
  • бяло вино - 1 с. л.
  • гъби - печурки от консерва 250 гр. отцедени
  • заквасена сметана - 1/2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте, обезкостените и почистени от кожата пилешките гърди, така че да станат максималко тънки.

Размесете 2/3 от маслото с настърганата лимонена кора, лимоновия сок, магданоза, чесъна и солта. Разтелете го върху хартия за печене и го навийте на руло. Поставете в хладилника, докато се втвърди.

Извадете маслото, нарежете го на малки парченца и го разпределете върху пилешките гърди. Направете месото на стегнати рулца, като ги забодете с клечки за зъби или коктейлни пръчици.

Оваляйте рулцата в брашно, после в разбито яйце и накрая в галетата. Охладете месото в хладилника за около 1 час.

Сгорещете мазнината и пържете пилето около 15 минути в кошничката на дълбок тиган или във фритюрник. Отцедете месото добре върху салфетка. Сервирайте пилето веднага, гарнирано в резенчета лимон, или полято с гъбен сос.

За да приготвите соса разтопете 3 с. л. от маслото в тиган. Добавете гъбите и поръсете с 1 с. л. брашно. Разбъркайте добре. Покрийте тигана и оставете на слаб огън 5 - 10 минути, като бъркате често. Добавете соевия сос и виното. Изсипете и сметаната, като бъркате непрекъснато. Изключете огъня.

Малко преди да сервирате, отново върнете соса на котлона, и загрейте, докато започнат да се получават мехурчета.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар