Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Крехки пилешки рулца в специален сос

Крехки пилешки рулца в специален сос

IvelinaIvelina
Новак
832962k142
Крехки пилешки рулца в специален сос
Снимка: Ivelina
2 / 4
17/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешките рулца са по-крехки от всякога, а тайната на специалния сос за тях, ще разберете от рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. нарязани на филийки
  • песто - 4 с.л.
  • варена шунка - 100 г нарязана на тънки филийки
  • сирене проволоне - 100 г нарязано на тънки филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с.л. за овалване
  • зехтин - 3 - 4 супени лъжици екстра върджин
  • лимонова кора - кора и сок от 1 лимон
  • Приготвяне на соса
  • вода - 1 чаша (или бульон)
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана - 200 мл
  • пармезан - прясно настърган
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • мащерка - 1 чаена лъжичка (суха)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимоновa мащерка - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата са креативна и апетитна идея, независимо дали са направени с риба, месо или зеленчуци, те се харесват на малки и големи. В нашата рецепта ще използваме пилешки гърди, пълнени с песто, шунка и сирене.

След като рулата са направени, те ще бъдат приготвени в тиган с олио (зехтин или масло по ваш избор) и настъргана лимонова кора. Глазирани с лимонов сок на прясно изцеден лимон и добавени билки със сметана. Вълшебен вкус има това ястие!

Подготовка на пилешките гърди:

Изравнете добре резените пилешки гърди: поставете пергаментната хартия отгоре и използвайте точилка или чук за месо. Когато сте готови с филенцата, овкусете с черен пипер и сол, намажете с песто от босилек, варена шунка и нарязано меко сирене. Навийте рулата и ги закрепете с клечки за зъби.

Загрейте малко зехтин (или краве масло ) в тигана запечатайте рулцата от всички страни, хубаво да се зачервят 2-3 мин. на страна. След това добавете скилидките чесън и ги запечете в тигана за минутка, две.

Глазирайте с лимоновия сок за още една минута и излейте течността, която сте избрали (вода, бульон), добавете лимоновата кора, лимоновата мащерка и сушената мащерка.

Ястието е достатъчно ароматно, така че дори само вода да изберете, пак е добър вариант. Оставете под похлупак да къкри за около 20 минути. Течността ще се поизпари и леко сгъсти.

След това време излейте сметаната, намалете огъня и гответе, докато сосът се сгъсти, като къкри десетина минути.

Гъстотата на соса коригирайте с пармезана, като добавите повече или по-малко в края на готвенето. Нашето вкусно ястие е готово за хапване! Добър апетит!

Пилешките рулца могат да бъдат ароматизирани с билки, като розмарин, дафинов лист или градински чай.

Крехките пилешки рулца в специален сос са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: