Крехки пилешки рулца в специален сос

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
30
96
769
3
17/09/2020
"Пилешките рулца са по-крехки от всякога, а тайната на специалния сос за тях, ще разберете от рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 бр. нарязани на филийки
  • песто - 4 с.л.
  • варена шунка - 100 г нарязана на тънки филийки
  • сирене проволоне - 100 г нарязано на тънки филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с. л. за овалване
  • зехтин - 3 - 4 супени лъжици екстра върджин
  • лимонова кора - кора и сок от 1 лимон
  • Приготвяне на соса
  • вода - 1 чаша (или бульон)
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана - 200 мл
  • пармезан - прясно настърган
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • мащерка - 1 чаена лъжичка (суха)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимоновa мащерка - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата са креативна и апетитна идея, независимо дали са направени с риба, месо или зеленчуци, те се харесват на малки и големи. В нашата рецепта ще използваме пилешки гърди, пълнени с песто, шунка и сирене.

След като рулата са направени, те ще бъдат приготвени в тиган с олио (зехтин или масло по ваш избор) и настъргана лимонова кора. Глазирани с лимонов сок на прясно изцеден лимон и добавени билки със сметана. Вълшебен вкус има това ястие!

Подготовка на пилешките гърди:

Изравнете добре резените пилешки гърди: поставете пергаментната хартия отгоре и използвайте точилка или чук за месо. Когато сте готови с филенцата, овкусете с черен пипер и сол, намажете с песто от босилек, варена шунка и нарязано меко сирене. Навийте рулата и ги закрепете с клечки за зъби.

Загрейте малко зехтин (или краве масло ) в тигана запечатайте рулцата от всички страни, хубаво да се зачервят 2-3 мин. на страна. След това добавете скилидките чесън и ги запечете в тигана за минутка, две.

Глазирайте с лимоновия сок за още една минута и излейте течността, която сте избрали (вода, бульон), добавете лимоновата кора, лимоновата мащерка и сушената мащерка.

Ястието е достатъчно ароматно, така че дори само вода да изберете, пак е добър вариант. Оставете под похлупак да къкри за около 20 минути. Течността ще се поизпари и леко сгъсти.

След това време излейте сметаната, намалете огъня и гответе, докато сосът се сгъсти, като къкри десетина минути.

Гъстотата на соса коригирайте с пармезана, като добавите повече или по-малко в края на готвенето. Нашето вкусно ястие е готово за хапване! Добър апетит!

Пилешките рулца могат да бъдат ароматизирани с билки, като розмарин, дафинов лист или градински чай.

Крехките пилешки рулца в специален сос са много вкусни, опитайте!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар