Начин на приготвяне
Обелете и намачкайте бананите с лимоновия сок и меда. Трябва да получите гладка кашичка.
Сипете овесените ядки - филирани или смлени. Налейте водата, олиото, добавете брашното и бакпулвера и хубаво разбъркайте.
Оставете за 5-10 минути сместа и когато е готова, преценете гъстотата и сипете още течност, тъй като овесените ядки ще поемат и набъбнат.
Изпечете палачинките в намазнен с олио тиган с незалепващо дъно.
След всяка, намазнявайте отново тигана.
Поднесете банановите палачинки топли и се насладете на вкусна и здравословна закуска.
Още по-вкусни могат да станат, ако намажете банановите палачинки без яйца и мляко с масло и смокиново сладко.
Добър апетит!