Начин на приготвяне
Необходимо е предварително да изкиснете месото за една вечер в равни количества оцет и вода.
На сутринта измийте заешкото и го сложете да се свари в леко подсолена вода.
Щом месото започне да се отделя, е готово. Отделете го настрани.
Прецедете бульона и запазете. Месото накъсайте на дребни парчета.
Загрейте масло на не много силен огън и в него задушете предварително почистен и нарязан на ситно лук.
Щом по омекне, добавете и настъргани морков. Добавете две-три чаши бульон и разбъркайте.
След десетина минути върнете обратно накъсаното заешко месо и добавете една шепа натрошено фиде. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Добавете нарязания на ситно магданоз и оставете заешката супа да ври, до сваряването на фидето.
Докато ври, разбийте жълтъци на две яйца. Към тази смес започнете да добавяте от супата.
Разбъркайте и добавяйте, докато сместа не стане вряла. Тогава я изсипете при супата от див заек и доварете още десетина минути.