Печена агнешка плешка на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
15/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме скилидките чесън и го счукваме със солта.

В съд поставяме черния пипер, джинджифила, кърито и виното.

Смесваме всичко много добре.

С тази смес обливаме месото от всички страни.

Така оставяме да престои около 2 часа, като го завиваме с фолио.

Загряваме си фурната до 180 градуса.

В тавичка си поставяме агнешката плешка, както е увито във фолио, и поставяме в печката.

Готвим печената агнешка плешка на фурна на среден огън 2 часа.

След като мине времето, премахваме фолиото и агнешкото на фурна оставяме да се допича до желания загар.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар