Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карфиол и броколи с масло

Карфиол и броколи с масло

Карфиол и броколи с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудно мезе от карфиол и броколи с масло се получи - хапвайте с весела компания и приятен разговор"

Необходими продукти

  • карфиол - 1/2 бр.
  • броколи - 1/2 бр.
  • пушен бекон - 6 бр. слайсове
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 1 бр.
  • орехи - шепа
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карфиола и броколито на розички. Измийте и изцедете добре.

В тиган разтопете маслото. Запържете бекона, предварително нарязан на малки парчета.

Извадете и заделете.

Нарежете праза на дребно и го сложете в тигана. Изчакайте 5 минути и добавете карфиола и броколито. Пържете до златисто.

Върнете бекона, пресовайте чесъна, посолете със солта и поръсете с черния пипер.

Извадете в чиния, оставете да се охлади и поръсете карфиола и броколи с масло с орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: