Начин на приготвяне
1. Бланширайте измитите и накъсани на розички броколи за 8-9 минути във вряща подсолена вода. Трябва да останат ал денте.
2. Отцедете и оставете да се изпари водата от тях, за да не пръскат впоследствие.
3. Загрейте маслото със зехтина и запържете за 4-5 минути отцедените броколи. Нека огънят да е по-силен, за да хванат малко загар и да станат готови бързо. При всички положения трябва да се запази в тях лека хрупкавина, а не да са презготвени и да се разпадат.
4. Отстранете броколите, намалете огъня и сипете сметаната и крема сиренето при маслото. Когато започне да бълбука/завира, натрошете сиренето и подправете със сол и пипер. Оставете соса да къкри на слаб огън 10 минути или докато се сгъсти.
Бъркайте от време на време, за да не загаря по дъното.
5. Сервирайте ястието, като първо сложите в чиниите от соса, а отгоре подредите броколите.
Поръсете броколите с масло и сирене и още малко сирене за разкош.
Добър апетит!
Ключово за вкуса на тези броколи на тиган е сиренето, което използвате. То трябва да е меко, силно маслено и много ароматно.