Карфиол и броколи с масло

15/09/2020
"Чудно мезе от карфиол и броколи с масло се получи - хапвайте с весела компания и приятен разговор"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1/2 бр.
  • броколи - 1/2 бр.
  • пушен бекон - 6 бр. слайсове
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 1 бр.
  • орехи - шепа
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карфиола и броколито на розички. Измийте и изцедете добре.

В тиган разтопете маслото. Запържете бекона, предварително нарязан на малки парчета.

Извадете и заделете.

Нарежете праза на дребно и го сложете в тигана. Изчакайте 5 минути и добавете карфиола и броколито. Пържете до златисто.

Върнете бекона, пресовайте чесъна, посолете със солта и поръсете с черния пипер.

Извадете в чиния, оставете да се охлади и поръсете карфиола и броколи с масло с орехи.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар