Десертен крем с желатин

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
14/09/2020
"Кремчета за усмивки - имат и желатин, и други изненади, които правят вкуса им неустоим за всяко небце"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с нишестето и подсладителя.

Във вода си разтваряме желатина.

На котлона си поставяме касеролата с млякото и оставяме така до кипването му.

Започваме да сипваме лъжица по лъжица при сместа от жълтъка и нишестето, като бъркаме непрекъснато.

За да стане достатъчно течна сместа, сипваме около 1/4 от млякото.

След това сместа връщаме при останалите 3/4 мляко и слагаме повторно на котлона.

Непрекъснато бъркаме за около 5-6 минути, докато стане по-плътна самата смес.

Добавяме разтвореният желатин, разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Оставяме за кратко да изстине, а през това време си подготвяме купичките, като предварително сме си почистели ягодите и нарязали на тънки филийки.

Подреждаме ги по стените на съда и тогава разпределяме яйчния крем.

Отгоре поръсваме със смлените орехи и прибираме в хладилника за 1-2 часа, за да стегне десертният крем с желатин.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар