Свинска кавърма в омлет

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
12/09/2020
"Съчетайте две любими гозби в една - свинска кавърма в омлет, невероятен подарък за всички сетива"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • печени чушки - 1 бр. червена
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета, които се запържват в сгорещената мазнина.

Месото се разбърква периодично и след като побелее, се прибавя нарязания на полумесеци кромид лук.

Кавърмата се поръсва със сол на вкус, смлян черен пипер и чубрица. Когато месото е почти готово, се прибавя нарязаната на дребно печена червена чушка.

Яйцата се разбиват с малко сол. От тях се приготвят два омлета.

Докато са още топли, в тях се слага от кавърмата.

Прегъват се, а отгоре на свинската кавърма в омлет се настъргва кашкавал.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар