Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се почистват добре и се измиват. Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода и се варят до готовност.
Оставяме да се охладят. Бульонът си го прецеждаме.
Охладените дреболии нарязваме на ситно и връщаме в бульона.
Добавяме почистения и измит ориз, черния пипер и сол на вкус.
Варим агнешката чорба до готовност на ориза.
В тиган си загряваме олио, задушаваме си нарязания на ситно лук и отнемаме от котлона, добавяме червения пипер и разбъркваме.
Добавяме лука към чорбата.
Правим си застройка от жълтъка и киселото мляко. Смесваме със малка част от чорбата и сипваме. Разбъркваме добре.
Поръсваме нашата агнешка дроб чорба с чревца с нарязан на ситно джоджен.