Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба с чревца

Агнешка дроб чорба с чревца

НикиНики
Новак
2358413k
Агнешка дроб чорба с чревца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • пресен лук - 4 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 3 с.л. с връх
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се почистват добре и се измиват. Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода и се варят до готовност.

Оставяме да се охладят. Бульонът си го прецеждаме.

Охладените дреболии нарязваме на ситно и връщаме в бульона.

Добавяме почистения и измит ориз, черния пипер и сол на вкус.

Варим агнешката чорба до готовност на ориза.

В тиган си загряваме олио, задушаваме си нарязания на ситно лук и отнемаме от котлона, добавяме червения пипер и разбъркваме.

Добавяме лука към чорбата.

Правим си застройка от жълтъка и киселото мляко. Смесваме със малка част от чорбата и сипваме. Разбъркваме добре.

Поръсваме нашата агнешка дроб чорба с чревца с нарязан на ситно джоджен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: