Начин на приготвяне
Приготвя се кремът в касерола, като се загрява прясното мляко със захарта.
Отделя се от млякото 100 мл, докато е още студено, и в него се разбърква пудинг ванилия на рядка кашичка заедно с едно яйце.
На тънка струя сипваме в загрято прясно мляко и се вари кремът, докато сгъсти.
Сваля се и от котлона и прехвърлям в нов съд, покрива се с фолио, да не хваща коричка.
Всяка кора се намазва с разтопено масло и нагъваме на хармоника, а после се навива като роза. Нареждат се баничките розички в тавичка 24 диаметъра, намазана с масло.
Отгоре се поръсва с останалото масло, може и с олио.
Печем сладката баница в загрята фурна фурна 180°C до златисто и изваждаме от тавата в чиния.
Имах студен сироп от бъз, затова с него сиропирах розичките и с лъжица се сипва крем в средата.
Поднасяме сиропирана баница с крем охладена!
Вкусотия !