Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки»Пържени чушки с млечен сос

Пържени чушки с млечен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пържени чушки с млечен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 1 кг севрия
  • олио - 150 мл
  • брашно - 80 г
  • прясно мляко - 750 мл
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките и дръжките. Ако са по-едри, може да ги нарежете на едри парчета, а по-дребните, оставете цели. Загрейте олиото и запържете чушките до омекване.

Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и в същата мазнина запържете ситно нарязания чесън. Когато чесънът стане златист на цвят, добавете брашното и запържете още малко.

Налейте предварително свареното прясно мляко и бъркайте до получаването на гъст млечен сос. Оставете сосът да къкри на тих огън, докато се уплътни.

Залейте пържените чушки, поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете.

Ако имате пухкав хляб, задължително го сервирайте с тези пържени чушки с млечен сос.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина Велева
Ивелина Велева
Правя е мн често,но с печени чушки ,които пускам във вече сгъстения бешамелов сос и тогава малко чесън и магданоз накрая.Бързо и лесно ястие със страхотен аромат!А това е с пържените чушки и пържен чесън е адски нездравословно ,стомаха ви ще ври след толкова пържене.
28.09.2013 05:39
1
1