Начин на приготвяне
По възможност предварително изкарайте продуктите на стайна температура. Това ще помогне сместа да стане по-пухкава и мека.
Отделете белтъците и жълтъците в отделни купи.
Първо, разбийте жълтъците на крем. Добавете към тях прясното мляко.
Брашното пресейте заедно с бакпулвера и добавете на малки части към жълтъците.
Банана се обелва и се добавя намачкам с вилица към сместа.
Белтъците разбиваме със задължително сухи бъркалки до гъста пяна.
С помощта на шпатула ги прибавяме към жълтъците, като внимаваме да не спадне обемът им.
Загряваме тиган с незалепващо дъно. Намазваме го с малко масло. Взимаме черпак и изсипваме по две мини палачинки. Печем от едната страна и обръщаме да изпечем и на обратната.
Американски мини палачинки се поднасят е традиционно с банан и кленов сироп.