Начин на приготвяне
Избираме 3 средни по големина тиквички измиваме ги добре, подсушаваме и рендосваме на едро ренде.
Отцеждаме вече рендосаните тиквички, като изстискваме с ръце. Морковите се почистват и рендосват по същия начин като тиквичките.
Смесваме съставките в дълбока купа и прибавяме яйцата, след това содата, брашното, галетата.
Разбъркваме и добавяме пармезана, който трябва да бъде настърган на ситно заедно с кашкавала, подправките и нарязания на ситно копър (по желание може да добавите още галета и да си направите кюфтета от тиквички).
Вече готовата смес се пече в тиган, като се добавя по една супена лъжица и леко се разстила сместа.
Печем нашите зеленчукови палачинки първо от едната страна, а когато станат златисти, обръщаме и от другата.