Маринован шаран в зеленчуков сос

21/09/2013
"Не сме и предполагали, че шаранът може да е толкова вкусен. Опитайте и споделете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана и го нарязваме на парчета. Осоляваме го и го изпържваме в половината от олиото. Изпържената риба се нарежда в тавичка и се запича само за 5-6 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Запечената риба се залива с 1 ч.ч. горещ вода и се допича още 10 минути. Докато рибата се запича загряваме остатъка от олиото и запържваме ситно нарязаните зеленчуци.

Когато омекнат добавяме доматеното пюре и брашното, което сме размили в малко студена вода. Соса се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода, добавят се чубрицата, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус и оставяме да поври около 12-15 минути ни тих огън.

Заливаме рибата и запичаме ястието за още 5-6 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар